Пятница, 03.05.2024, 01:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Увага конкурс!
Я маю право!

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2018 » Июнь » 25 » Тренінг для вчителів початкових класів "Мистецтво в освітньому середовищі Нової Української школи"
13:23
Тренінг для вчителів початкових класів "Мистецтво в освітньому середовищі Нової Української школи"

У середині червня в НВК "Перспектива" був проведений тренінг "Мистецтво в освітньому просторі Нової Української школи". У навчанні, яке проводила вчитель музичного мистецтва, регіональний тренер Малачевська І.В. у два етапи (14-15 червня та 25-26 червня), взяли участь вчителі початкової ланки опорної школи та філій: Полякова О.А., Іващенко Л.С., Коломоєць О.Ю., Коломоєць Н.М., Прохоренко Т.В., Заховавко І.О., Стоячко О.О.

Актуальність тренінгу. Сучасні освітні системи вибудовуються, грунтуючись на інноваційних концепціях. Необхідні зміни стосуються змісту, форм, методів і засобів навчання. Швидкоплинні зміни сучасного соціокультурного простору потребують адаптації та осмислення особистістю фундаментальних понять: суспільство, середовище, наука, освіта, мистецтво. В українському освітньому просторі зростає роль художньо-естетичної освіти, адже формування гармонійної, всебічно розвиненої особистості неможливе без набуття певних культуро-мистецьких компетентностей.
    Реформа НУШ розрахована на роки, адже неможливо швидко змінити освітню традицію, що панувала в Україні протягом десятиліть.
    Мета тренінгу – сформувати в учасників уявлення про способи реалізації освітніх завдань початкової ланки Нової Української школи засобами загальної мистецької освіти.
    Основні завдання тренінгу:
- освоєння педагогами концептуальних засад побудови освітнього процесу в умовах реформування освіти;
- вивчення нового Державного стандарту початкової загальної освіти та модельної навчальної програми
- набуття учасниками тренінгу нових професійних навичок та умінь;
- поглиблення розуміння інтегрованого підходу у викладанні навчального курсу «Мистецтво»;
- розвинення навичок планування в умовах інтегрованого підходу та оцінювання освітніх досягнень учнів
- зміна підходів до вирішення завдань художньо-естетичної освіти.

   Навчальний план тренінгу складався з трьох модулів: загальнотеоретичного, практичного  та контрольно-діагностичного модулів.

Форми та методи організації освітньої діяльності: практичні заняття (вправи), майстер-класи, тематичні дискусії, обмін досвідом, метод проектів, презентації творчих проекті

Робота, яка була проведена з учасниками, була цікавою та плідною, а набуті вміння та навички принесуть свою користь на уроках мистецтва. Всі учасники тренінгу отримають сертифікати. Дякуємо всім колегам за активність, співпрацю та ініціативність під час навчання!

 

 

 

 

Переглядів: 94 | Додав: kuschnirenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Погода
Календар
«  Июнь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

КЗ "НВК "Перспектива"" © 2024
uCoz