Воскресенье, 05.05.2024, 09:52
Вітаю Вас Гість | RSS

Увага конкурс!
Я маю право!

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2018 » Март » 28 » Зустріч учнів з представниками МЧС
00:19
Зустріч учнів з представниками МЧС

Минулого тижня наш "НВК"Перспектива" відвідали представники МЧС для бесіди з учнями на тему вибухонебезпечних речовин і правил поводження з ними. А все через те, що постійно трапляються ситуації, коли діти та дорослі знаходять "заборонені іграшки". Наслідки такої поведінки бувають дуже серйозними та невиправними. Тому рятувальники вважають за потрібне говорити на цю тему з учнями. Минуло вже шістдесят дев’ять років після закінчення Радянсько-німецької війни, а земля все ще не перестає воювати. Невідомі предмети завжди привертають увагу дітей. Особливо притягує їх небезпечний спадок минулих воєнних дій, військових полігонів. Хлопчаки з цікавості розшукують різні боєприпаси, намагаються їх розібрати, розпиляти, чи кидають у вогонь, наражаючи себе та оточуючих на небезпеку. А дорослі займаються пошуком металу, щоб заробити копійку, ризикують життям і здоров’ям, демонтуючи небезпечні знахідки та здають до пунктів прийому металобрухту. 

Найчастіше причина трагічних наслідків криється в повній відсутності елементарних знань правил поведінки при знаходженні вибухонебезпечних пристроїв та різних підозрілих предметів. Необхідно пам’ятати, що виявлені вибухонебезпечні предмети, які тривалий час перебували в землі чи воді, становлять ще більшу небезпеку. Від вологи при взаємодії металу та вибухівки утворюються хімічні сполуки — пікрати (ззовні вони мають вигляд білих порошкоподібних наростів), що вибухають навіть від невеликого тертя, маленької іскри, незначного удару. Не встигнеш і оком моргнути, як снаряд чи граната розлетяться на сотні осколків, здатних спричинити смерть чи каліцтво. Зовнішній вигляд боєприпасів від тривалого перебування в ґрунті або у воді сильно змінюється: під впливом вологи вони деформуються, іржавіють і від найменшого дотику можуть вибухнути. Ця зброя може розірватися в руці. Відомо чимало випадків, коли хлопці, не підозрюючи про небезпеку, гралися знайденими предметами. Гра з вибухонебезпечними предметами загрожує втратою здоров'я не лише тому, хто вирішив погратися, але й товаришеві, який стоїть поруч.

Дітям показали дуже корисне відео, на якому чітко зрозуміло, до чого призводять ігри з боєприпасами. Для прикладу було взято паперові силуети людей, біля яких приводили в дію бойові снаряди часів ВВВ. Старі боєприпаси пиляли, били молотком, перевіряли як діють снаряди при терті. Привезли наглядні приклади, які були знайдені при розкопках. Повідомили учням багато корисної інформації і разом з тим сто разів застерегли від небезпечних ігор та необдуманих вчинків. Роздали учням пам"ятки з правилами поведінки. Сподіваємося, що наші вихованці зрозуміли наших поважних гостей і надалі ми все менше і менше будемо зустрічати такі випадки. Дякуємо Вам, дорогі наші  рятівники!!!

 

 

Переглядів: 133 | Додав: kuschnirenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Погода
Календар
«  Март 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

КЗ "НВК "Перспектива"" © 2024
uCoz